Εκτύπωση

Δελτίο τύπου αναφορικά με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης "Ηπειρωτών γεύσεις Οίνος & Γαστρονομία"

δημοσιεύτηκε στις .

Ένα σημαντικό βήμα για την προβολή των κρασιών της Ηπείρου, της τοπικής γαστρονομίας και πολλών ξεχωριστών Ηπειρωτικών γεύσεων, αποτέλεσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «Athenaeum InterContinental».

Η τοπική γαστρονομία, αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο της τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου και μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού στόχου της Περιφέρειας, «Οίνος – Γαστρονομία – Φύση – Πολιτισμός» Άλλωστε ο ιδιαίτερος συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων των τοπικών κρασιών και των προϊόντων της Ηπείρου, τα καθιστά ξεχωριστά.

Στην εκδήλωση της Αθήνας, παρουσιάστηκε από τον Υπεύθυνο της Περιφέρειας Ηπείρου, γεωπόνο κ. Η. Μάνη, το έργο «WINE-NET» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013, καθώς και η δυναμική που αποκτούν τα ηπειρωτικά προϊόντα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, από τον Master of Wine κο. Κων/νο Λαζαράκη. Προτάθηκε επίσης και αναλύθηκε η δυνατότητα παραγωγής «Φυσικών Προϊόντων» στην Ήπειρο από τον οινολόγο – χημικό κο Β. Βαϊμάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κος Γ. Οικονόμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων κος Α. Ματθίδης, οι οινοχόοι μέλη της ΠΕΝΟ κος Σ. Ιωαννίδης, κος Γ. Σπύρου και κος Β. Ψωφίδης,  ο executive chef του εστιατορίου του νέου Μουσείου της Ακρόπολης κος D. Perrot, ο executive chef του εστιατορίου της Γαλλικής Πρεσβείας κος Ζ.Μ.Hoffman, οι εξαίρετοι και διακεκριμένοι chefs κος Γ. Αποστολάκης, κος Δ. Δημητριάδης, κος Αστ. Κουστούδης, κος Μπ. Κουτουδής, Γ. Παρρίκος, κος Ν. Φωτιάδης, πλήθος επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης  και έμποροι γαστρονομικών ειδών και κρασιών. Η εκδήλωση και το γαστρονομικό δείπνο καλύφθηκαν από τους εξειδικευμένους δημοσιογράφους Οίνου και Γαστρονομίας κα Ν. Μυταρέα, κα Α. Σταματιάδη, κα Ι.Σταμούλου, κο Ντ. Στεργίδη και η κα Θ. Τσιχλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εργασιών τέθηκαν οι βάσεις εμπορικών συμφωνιών για προϊόντα της Ηπείρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το γαστρονομικό δείπνο στο βραβευμένο εστιατόριο Premiere, του ξενοδοχείου, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε γευστική δοκιμή επιλεγμένων Ηπειρωτικών Οίνων, που παρουσιάστηκαν από τον maître και οινοχόο του εστιατορίου κο Σπύρου. Κάθε οίνος υποστηρίχθηκε από γαστρονομικές δημιουργίες του εξαιρετικού chef του Premiere κου Z.C.Metayer οι οποίες βασίστηκαν σε επιλεγμένα Ηπειρωτικά προϊόντα και πρώτες ύλες.

Αναλυτικότερα συμμετείχαν στο δείπνο:

Α. Επιλεγμένοι οίνοι από την Ήπειρο
Ζίτσα Classico ΠΟΠ (Ντεμπίνα) και Aurelia (Βλάχικο Μπεκάρι), Αρκτούρος ΠΓΕ (Cabernet – Sauvignon – Βλάχικο - Μπεκάρι), Traminer, Poeme Brut – (Ντεμπίνα), Rossiu Di Munte (Syrah Traminer) και Παλαιωμένο Τσίπουρο

Β. Ηπειρώτες παραγωγοί με τα προϊόντα τους:
Καπνιστή πέστροφα, ξύδι παλαιωμένο, ταλιατέλες, χέλι καπνιστό, ξύδι jasmine, μπουκοβέλα, γλυκό άγριων σύκων, τραχανάς, λουκάνικο μετσοβίτικο, σάλτσα ντομάτας, τυρί με μπούκοβο, κουνέλι, ανθόμελο, φέτα πωγωνίου, κεφαλογραβιέρα, γλυκό κουταλιού κολοκύθι.

Παρουσίασε τα προϊόντα σου μέσα από το WineNET

Το WineNET δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς αμπελοοινικών προϊόντων να κατασκευάσουν την δικιά τους ιστοσελίδα μέσα από το WineNET με στόχο να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να τα προωθήσουν στο κοινό.

Μάθε περισσότερα

Εταίροι του WineNET

epirussa
Περιφέρεια Ηπείρου
Δήμος Κόνιτσας
Δήμος Cellino San Marco
Δήμος Guagnano
Greece Italy 2007 2013

Σχετικά με το WineNET

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: WineNet