Εκτύπωση

Διοργάνωση της 1ης Μελέτης Επίσκεψης στην Ιταλία από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου 2013

δημοσιεύτηκε στις .

Η εταιρεία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (δ.τ.: «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»), ως επικεφαλής εταίρος του έργου με τίτλο «Cross-border Network for the Promotion of Wine Products» και ακρωνύμιο «WINE-NET» διοργανώνει την πρώτη  (1η) Μελέτη Επίσκεψης στην Ιταλία από τις τρεις (3) προγραμματισμένες Επισκέψεις Μελέτης (Study visits) στη Νότια Ιταλία και συγκεκριμένα στους 2 Δήμους της Περιφέρειας Απουλίας, το Δήμο Ceilino San Marco και το Δήμο Guagnano.

Η πρώτη Επίσκεψη Μελέτης θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου με τη συμμετοχή κυρίως ατόμων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αμπελουργίας, οινοποιίας, βαρελοποιίας, τουρισμού και εστίασης και σκοπός της είναι η ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών όσον αφορά την οινοποιία, την αμπελουργία, την βαρελοποιία καθώς και η διασύνδεση της παραδοσιακής αμπελουργίας-οινοποιίας με τον οινοτουρισμό και την γαστρονομία (ως υποκατηγορίες του αγροτικού τουρισμού).

Μία επίσκεψη μελέτης (Study Visit) συνίσταται κατά κανόνα σε μια σύντομη επίσκεψη διάρκειας 3-4 ημερών σε άλλη συμμετέχουσα χώρα από μια μικρή ομάδα (10-15 άτομα). Στο πλαίσιο των επισκέψεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική αμπελουργία -αμπελοκαλλιέργεια, να επισκεφτούν τα οινοποιεία και τους αμπελώνες της περιοχής, να γνωρίσουν τα τοπικά κρασιά και αποστάγματα καθώς και να ενημερωθούν από ειδικούς για τη σύνδεση της αμπελουργίας - οινοποιίας με τον τουρισμό και τη γαστρονομία ως εργαλείο για την ανάπτυξη και προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο οινοτουρισμός.

Παρουσίασε τα προϊόντα σου μέσα από το WineNET

Το WineNET δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς αμπελοοινικών προϊόντων να κατασκευάσουν την δικιά τους ιστοσελίδα μέσα από το WineNET με στόχο να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να τα προωθήσουν στο κοινό.

Μάθε περισσότερα

Εταίροι του WineNET

epirussa
Περιφέρεια Ηπείρου
Δήμος Κόνιτσας
Δήμος Cellino San Marco
Δήμος Guagnano
Greece Italy 2007 2013

Σχετικά με το WineNET

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: WineNet